Det är viktigt att ha ett visst par antal basskor som du kan ha till allt i din garderob.

De bör vara av god kvalitét så att de håller länge. Därför är det viktigt att rengöra och smörja in dem med jämna mellanrum. Skor som börjat lukta skunk behöver en rengöring. Massera in schampo och låt torka. Efteråt är dina skor fräscha och doftar gott.

Foträtt
Inte ens de värsta high heel-fashionistorna klarar av en hel dag i klackar. Bär alltid med dig ett par ballerinor i väskan som du kan svida om till då fötterna börjar ge upp.

Skoskav no more!
Fukta en nylonstrumpa med blomspruta och stoppa sedan ner foten med strumpan i skorna för att ”gå in dem”.

Glad fot

Gelékuddar som inlägg i högklackade skor är en fantastiskt bekväm uppfinning. Finns i alla möjliga former: för trampdynan, tårna, hälen och så vidare.

Några måsten i garderoben

Ankelboots
På jobbet, på promenaden, på dejten, på festen… Ja, egentligen till alla tänkbara tillfällen är ankelbootsen bäst. Satsa på att ha minst ett par hemma!

Ett par ballerinaskor

Ett par sköna skinnballerinor i svart är en viktig nämnare i den perfekta skogarderoben. Under vår- och sommarhalvåret är de dina givna. Kan lätt utökas till andra färger så småningom.

Ett par klassiska pumps

Utgå ifrån vilken klackhöjd du känner dig bekväm i och testa dig fram till en modell du orkar trippa runt i en hel dag eller kväll. Det ska inte bara snyggt – det ska vara bekvämt också. De svarta pumpsen som funkar till tighta jeans och till klänningen/kjolen.
Pumps i en neutral beige färg är klassiska, passar till det mesta, och ger dessutom en illusion av att du har längre ben.

Sneakers/Jympadojjor

Bra att ha för när du tränar,springer, promenerar eller bara ha bekväma skor på dig.

Ett par vardagsskor per säsong

Ett par finskor Vinter, Vår/Höst, Sommar

Stövletter

som kan bäras till jeans, kostymbyxor, kjol och klänning.