beauty-fashionHär kommer du få lite tips och råd hur du ska kunna ta hand om dig själv både till kropp till själ.

Skönhet finns både på insidan till utsidan. Så det är viktigt att ta hand om sig!

Vad du bör tänka på när du sminkar dig för att se professionell ut. Här kommer några tips!

Många kvinnor tror felaktigt om en affärsmässig sminkning – att det betyder ett minimum av smink i ansiktet. Men hur syns det då om du är en kvinna som tar allvarligt på dina arbetsuppgifter. Så det kan vara en svår balansgång med hur mycket smink man bör använd. Samtidigt så vill man inte vara som alla andra utan även visa sin personliga sida.

Business Make-up – detta är ett slags “gyllene medelvägen”. Dess huvudprincip – är att ditt ansikte ska se välvårdat ut. Men ibland är det så svårt att uppnå. Om man dagen innan gick till sängs sent, hade huvudvärk, så nästa morgon kommer det att påverka ditt ansikte. Hur tar man bort från ansiktet tecken på trötthet, att “friska upp” huden? Så att man ser 100 % fräsch ut!

Här kommer hjälpen för dig och hur du ska göra! Och först och främst välja en kvalitet på ditt foundation. Att det kommer att vara grunden för din magnifika make-up och som ett resultat – ett gott humör. Om det finns ett problem av finnar, blåmärken under ögonen, åldersfläckar, spindelådror, är det inte svårt att lösa med hjälp av rätt färg på concealers.

Nästa du behöver tänka på är att göra rätt val av färger.

Viktigaste är att färgerna i makeupen är naturliga mjuka färger: nyanser av grått och c700x420beige, du kan även använda en lite varmare ljusrosa färg också.

Vid skuggor väljer du en något mörkare makeup ton. För den maximala effekten så använd en kontur penna samma färg som skuggan, och sedan försiktig skugga en linje. Kom också ihåg att en för färgglad ögonmakeup ser alltför vulgärt ut, därför gäller endast ett lager mascara på ögonfransarna.  Använd vanligt mascara som du bara betonar ögonen, inget mer.

Ska man stå på en scen så kan man förstärka sin makeup med den rouge som du brukar använda.

Läppstift bör inte vara ljust. Det är att föredra matt läppstift måttliga färgtoner. Med naivt pärlarosa läppar kommer du inte bli tagen på allvar som en affärskvinna du vill vara.

Hur du bäst fixar dina naglar.

imagesNaglar är också viktigt att de ser välvårdade ut. Det är viktigt man sköter om dem väl från grunden innan du målar dem i en underbar färg. Här kommer några tips!

1 – Håll naglarna rena. Det är förstås det första steget mot vackrare naglar. Du gör rent dem regelbundet. Om du låter smuts och infektioner ta plats inne i naglarna förlorar du chansen att reparera dem och ge lystern tillbaka. Ge dina naglar tid och uppmärksamhet så blir de fina.

2 – Misshandla inte dina naglar. Det är lika viktigt att hålla dem rena. Att bita, peta med dem eller dra i saker med naglarna är som att bjuda in skador i naglarna.

3 – Fila naglarna regelbundet. Det håller den i form och får dem att se snygga ut. När du filar naglarna försvinner också smuts och andra skadliga partiklar tillsammans med döda hudceller bort. När dina gamla hudceller är borta ersätts dem av ny fin hud som får dina naglar att se ännu bättre ut.

4 – Ta hand om nagelbanden. Att bita på nagelbanden förstör nageltillväxten. Nagelbanden skyddar dina naglar från infektioner. Det enda du behöver gör är att massera in dem med nagelbandskräm/olja ibland. På så vis så bibehåller du en bra blodcirkulation som hjälper till att få naglarna att växa bättre.

5 – Undvik aceton, det är ett gift för dina naglar. Vilket leder till att naglarna torkas ut och att den narturliga glansen försvinner. Då hjälper inte ens det bästa nagellacket för att rädda dem.

6 – Smörj in naglarna! Och använd en fuktighetskräm av en bra kvalitét. Du kan använda samma kräm som du använder till dina händer.

7 – Använd ett bra underlack till naglarna. Underlacket fungerar inte bars som ett lager mellan nagel och lacket utan skyddar lacken från sprickor. Låt grundlacken/underlacken torka ordentligt så håller sig nagellacket längre på naglarna.

8 – För tånaglarna så är det viktigt att ha rätt skor. Så växer naglarna som de ska utan att bli deformerade.

9 – Ät bra, vilket är mycket viktigt för naglarna. Fullkorn, färska grönsaker, skaldjur och fibrer gör en stor skillnad. Att dricka mycket vatten ger mer lyster och spänst till dina naglar.