300x300Här kan du läsa om starka och stolta kvinnor runt om i världen som har skapat sitt eget.

En grupp kvinnor som verkligen har gjort starkt intryck på människor världen över är:

Familjen Kardashians som består av mycket starkt karasmatiska kvinnor i olika åldrar. Vi har kunnat följa dessa kvinnor i deras reality-serie sedan 2007, Keeping Up with the Kardashians. Denna serie handlade mest till och början om systrarna Kourtney, Kim oh Khloé, om deras vardagsliv med att skapa affärsimperium som klädaffärerna D-A-S-H och tv-spel där Kim är frontfiguren. Deras bror Rob medverkar också i början. Senare tid så har även deras halvsystrar Kendell och Kylie Jenner medverkat mer och mer där vi även får följa deras liv. Deras liv kan verka glamoröst och fyllt med flärd men det ligger hårt arbete bakom. Så man kan välja att älska eller hata dem för deras succé men det går inte att låta bli att bli imponerad.

Även de har precis som ”vanliga” människor har de problem med både bråk inom familjen, viktproblem, svårt att få barn och framför allt med sina män.

Systrarnas mamma Kris har haft en mycket stor roll i deras framgång tack vare hennes roll som manager.  Även att hon var gift med Bruce Jenner som sedan blev Caitlyn Jenner eftersom han gjorde en könskorrigering. Vilket var mycket dramatiskt för alla inblandade. Speciellt för Kris.

Systrarnas far Robert dog 2003 av strupcancer och arbetade som försvarsadvokat, bland annat så förvarade han OJ Simpsons.

Systrarna Kardashians är väldigt stolta över sitt ursprung vilket är från Armenien på wow-floor-circle-straightsin pappas sida. Vi fick följa Kim och Khloés besök när de åkte till Armenien för att ta reda på mer om sitt ursprung. Där de tog del i kulturen. De besökte byn där familjens Kardashians hus fanns ursprungligen.

Att vi har fått följa dem genom alla dessa år har gjort systrarna Kardashians till superkändisar och har en viktig roll som förebild för många, speciellt yngre tjejer.  Som de tar på stort allvar.